Kennel Quills uppfödning av Flatcoated Retriever inriktas på sunda och stabila hundar med stor arbetsglädje och samarbetsvilja.

Vår målsättning är att de hundar som föds upp ska fungera väl som apportörer på jakt/jaktprov men också i andra aktiviteter såsom lydnad- och bruksgrenar.

Vi ser det som en självklarhet att de hundar som föds upp också ska fungera som familjehundar med ett aktivt och stimulerande liv då det är så Flatcoated retrievern kommer att trivas med sitt liv.

Vi strävar efter att våra hundar ska ha en exteriör som överensstämmer med vår rasstandard för att de ska ha en funktionell kroppsbyggnad.

Kennel Quills första Flatcoated Retriever, Amaltheia, köptes 1981. I samma stund var intresset för jaktträning med apporterande hund väckt.

Jag, Birgitta Backström, hade turen att komma i kontakt med kunniga människor som kunde ge mig en god grund att stå på.

De hundar som sedan fötts upp eller köpts in har alla tränats för att kunna fungera som dugliga apportörer att användas vid jakt och eftersök. En del har också använts vid stötjakt.

Våra duktiga valpköpare har lyckats bra i Viltspår, bruks- och lydnadsarbete och har visat stort intresse för apporteringsträning och har även lyckats bra på jaktprov.

Vi bor 2 mil norr om Arlanda i lantlig miljö.

Du som är intresserad av en arbetsvillig ras och vill ha mer information, kontakta:

Telefon:

073 54 59 722

E-mail:

info@kennelquills.se

 

Tack för att du tittade på vår hemsida.

Hoppas vi ses igen!